Gotovina: “Imamo sve, samo trebamo gledati naprijed”

Jutros u 9 sati su se u zgradi Zadarske županije okupili svi gradonačelnici i načelnici općina Zadarske županije. S gradonačelnikom Zvonimirom Vrančićem i županom Stipom Zrilićem im se pridružio i general Ante Gotovina.

U Zadru su me dočekale jake snage, svi načelnici i gradonačelnici i sretan sam što sam tu s prijateljima. Putujući doma, vidio sam velike promjene, Zagreb je puno ljepši, a do Zadra i Pakoštana me dovela autocesta. Sve se razvilo i sada samo trebamo gledati naprijed i uživati s našim mlađim naraštajima, obratio se general Gotovina okupljenima.

Župan Stipe Zrilić se u ime svih okupljenih zahvalio generalu Gotovini za veliku žrtvu koju je podnio za slobodu domovine. U svojoj zahvali je spomenuo i prigodne stihove Kranjčevića i Gundulića, hrvatskih pjesnika koji su pisali o slobodi. Župan je generalu Gotovini uručio i poklone – grafiku Josipa Zankija koja prikazuje gradove Zadarske županije i knjigu Hrvatska pisana riječ autora Bratulića i Damjanovića.

Županija je generalu pripremila i zdravicu iznenađenja. Iznenadili su ga zavajunom, pićem iz njegovog djetinjstva. Nakon fotografiranja su se svi okupljeni uputili na svetu misu u katedralu svete Stošije, koja je počela u 10 sati. Zadrani su imali priliku susresti se s generalom na ulicama njihovog grada te se u katedrali skupa s njim pomoliti za svijetlu budućnost svih građana Hrvatske.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...