Iznenadili su ga zavajunom, pićem iz njegovog djetinjstva

Gotovina: “Imamo sve, samo trebamo gledati naprijed”

Arhiva, ilustracija

Jutros u 9 sati su se u zgradi Zadarske županije okupili svi gradonačelnici i načelnici općina Zadarske županije. S gradonačelnikom Zvonimirom Vrančićem i županom Stipom Zrilićem im se pridružio i general Ante Gotovina.

U Zadru su me dočekale jake snage, svi načelnici i gradonačelnici i sretan sam što sam tu s prijateljima. Putujući doma, vidio sam velike promjene, Zagreb je puno ljepši, a do Zadra i Pakoštana me dovela autocesta. Sve se razvilo i sada samo trebamo gledati naprijed i uživati s našim mlađim naraštajima, obratio se general Gotovina okupljenima.

Župan Stipe Zrilić se u ime svih okupljenih zahvalio generalu Gotovini za veliku žrtvu koju je podnio za slobodu domovine. U svojoj zahvali je spomenuo i prigodne stihove Kranjčevića i Gundulića, hrvatskih pjesnika koji su pisali o slobodi. Župan je generalu Gotovini uručio i poklone – grafiku Josipa Zankija koja prikazuje gradove Zadarske županije i knjigu Hrvatska pisana riječ autora Bratulića i Damjanovića.

Županija je generalu pripremila i zdravicu iznenađenja. Iznenadili su ga zavajunom, pićem iz njegovog djetinjstva. Nakon fotografiranja su se svi okupljeni uputili na svetu misu u katedralu svete Stošije, koja je počela u 10 sati. Zadrani su imali priliku susresti se s generalom na ulicama njihovog grada te se u katedrali skupa s njim pomoliti za svijetlu budućnost svih građana Hrvatske.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar