Hajduk prejak za Zadrane!

Jučer je na Poljudu odigrana posljednja utakmica 14. Kola Prve HNL između Hajduka i Zadra. Hajduk je poveo pogotkom Vukovića u 63. minuti na dodavanje Andrijaševića. Na 2:0 povisio je Bencun lijepim udarcem s ruba šesnaesterca, a konačan rezultat je postavio Kiš pospremivši odbijenu loptu u mrežu nemoćnog Ježine.

Zadar je sat vremena više nego dobro stajao na terenu. Ograničio je slobodno kretanje Hajdukovih ofenzivaca kroz zadarsku obranu, te nekoliko puta zaprijetio iz kontranapada. Posebno valja istaknuti gredu mladog Stipe Perice u 51. minuti koji je pogotkom mogao itekako zakomplicirati ostatak utakmice Hajduku. No svi zadarski snovi o odnošenju boda s Poljuda rasplinuli su se nakon primljenog gola u 63. Minuti. U sljedećih 15 minuta se zadarska obrana definitivno raspala, što je olakšalo posao motiviranim Hajdukovcima.

Od Hajdukovaca su najviše pokazali strijelci Vuković, Bencun i Kiš. Vuković je pogotkom promijenio tijek utakmice i olakšao ostatak susreta domaćinima. Bencun je pogotkom pokazao da se na njega u budućnosti itekako može računati, a novi ljubimac splitske publike je postao talentirani Kiš, koji se pogotkom odužio Torcidi na velikoj podršci. Hajduk je uspio nanizati tri pobjede, što će zasigurno ojačati moral u redovima mlade splitske momčadi.

Unatoč porazu Zadar se na Poljudu predstavio u dobrom svijetlu. Disciplinirano se branio, te pokušao ugroziti Hajduk iz kontranapada. Valja posebno istaknuti talentiranog Stipu Pericu koji je pogodio gredu, te strpljivo vrebao priliku da ugrozi Hajdukovog vratara Blaževića. Trenera Milina čeka težak posao u održavanju Zadra u ligi, no uz malo sreće i uz koje pojačanje, Zadar bi mogao ostati u elitnom društvu. No prije svega valja pod svaku cijenu izbjeći prosipanje prijeko potrebnih bodova, poglavito na Stanovima. Zadar se pod hitno treba vratiti pobjedama na domaćem terenu ukoliko želi i sljedeće godine igrati Prvu HNL.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...