Kreativna radionica u prostorijama Kluba umirovljenika

U prostorijama Kluba umirovljenika započela je sa radom zajednička kreativna radionica djece, roditelja i starijih osoba. Riječ je o projektu koji su organizirali biogradska Gradska knjižnica i Udruga umirovljenika, a u povodu Europske godine aktivnog starenja i međugeneracijske solidarnosti.

Cilj ovakvih projekata je jačanje svijesti o doprinosu starijih osoba u društvu i načinima na koji se taj doprinos može poduprijeti, rečeno je prilikom otvaranja ove radionice. Poznato je naime da Europska godina promiče aktivno starenje na tri područja i to – zapošljavanju, sudjelovanju u društvu i promicanju neovisnog života.

Na planu zapošljavanja kroz cijelo životno učenje i stjecanje novih vještina, zdravih radnih uvjeta i eliminiranja dobne diskriminacije. Sudjelovanje u društvu angažiranjem u aktivnostima gdje svojim iskustvom i znanjem mogu znatno pridonijeti zajednici, a na taj način ujedno i jačati svoju neovisnost u svakodnevnom životu. Kreativna radionica pokrenuta je s ciljem zajedničkog rada i druženja djece, roditelja i starijih osoba, gdje kroz interakciju ovi mlađi mogu puno toga naučiti iz vještina i iskustva starijih.

Ovu radionicu vodi gospođa Ada Korda biogradska izrađivačica suvenira nagrađena sa nizom srebrnih i zlatnim medalja na sajmovima rukotvorina u županiji i šire. Tema ove radionice je blagdanska, predbožićna, kazala nam je gospođa Korda. Raditi ćemo sa prirodnim materijalima koje ja i inače koristim, a to su kamen, školjke, suho granje, konop i još puno toga što se može naći u prirodi. Izrađivati ćemo uglavnom darovne predmete, te advente za Božić, a između ostalog i čestitke koje su nepravedno zapostavljene. Ova radionica biti će otvorena svakog ponedjeljka od 18. do 19 i 30 sati, te nam se mogu pridružiti svi oni koji to žele, poručila je gospođa Ada Korda.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...