Lipa moja vila stigla u Benkovac

Sinoć je u Gradskoj knjižnici Benkovac predstavljena je knjiga sonetnih vijenaca pod nazivom ˝Lipa moja vilo˝, autora kninskoga pjesnika i književnika Ante Nadomira Tadića Šutre.

Ovaj je kulturni susret iznimnoga karaktera upriličen u organizaciji Gradske knjižnice, UHDDR-a Benkovac, HVIDR-e Benkovac i Savjeta mladih Grada Benkovca te pod pokroviteljstvom Grada Benkovca i Zadarske županije. Na početku je sve nazočne u ime domaćina pozdravio ravnatelj benkovačke Gradske knjižnice Mile Marić, poželjevši autoru knjige toplu dobrodošlicu, što je nakon uvodnoga pozdrava, ispred Grada Benkovca učinio i dogradonačelnik Mirko Erstić.

O samoj knjizi soneta govorio je jedan od pet ocjenjivatelja tog djela, književnik Ivan Vidović, naglasivši kako je u knjizi na poseban način naglašena ljubav koja je temelj svega. Govorio je i o iznimnom opisu i stihovnom utjelovljenu ostalih tema poput domoljublja, povijesnoga žanra, jezikoslovnoga izričaja. Sam autor, Ante Nadomir Tadić Šutra, bio je posebno inspirativan u predstavljanju svoga djela budući se osvrnuo i na nedavno oslobođenje hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača te odavanja počasti žrtvama Vukovara i Škabrnje i posebno Nadina gdje je i sam kao pjesnik sudjelovao.

On je na poseban način, interpretirajući pomno odabrane stihove poezije iz svoje najnovije knjige, prezentirao bit ideje koja ga je rukovodila za stvaranjem jednog ovakvog izdanja koje je itekako pobudilo zanimanje nazočnih posjetitelja u knjižnici. Cjelokupnu atmosferu na predstavljanju ove knjige na poseban su način dobrim ritmom upotpunili i mladi benkovački glazbenici Antonio Kulaš na klavijaturama i Filip Čulina na gitari.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...