Microsoft tvrdi da je prodaja Windowsa 8 fantastična

Nedavno su se pojavile glasine koje su govorile da je prodaja Windowsa 8 značajno posustala nakon prvog vala oduševljenja, te je Microsoft stoga počeo optuživati proizvođače PC-a da nisu krenuli u isporuke dovoljnog broja računala s predinstaliranim novim OS-om.

Pored toga počele su kolati glasine kako će Microsoft vratiti Start meni na desktop sučelje novih Windowsa jer je Metro sučelje glavna stavka koja odbija korisnike, a kako je šef Windowsa Steven Sinofsky otišao iz tvrtke, sve je govorilo o tome da nešto u Redmondu očito ne štima.

No ovih je dana Bhaskar Pramanik, predsjednik uprave Microsoft India, izjavio kako se novi operativni sustav prodaje prema planu, te je odgovor tržišta na Windowse 8 izvrstan.

“Odziv korisnika je fantastičan. Naš CEO Steve Ballmer je već rekao prije da je u prvim danima prodaje globalno ostvareno 4 milijuna preuzimanja. To je očito znatno bolje prihvaćanje ovog OS-a od bilo kojih prijašnjih inačica Windowsa”, kaže Pramanik.

Za sada je teško reći je li Pramanik samo citirao Ballmera i na temelju njegove izjave izrekao ovu tvrdnju, pa svi i dalje željno očekujemo prve Microsoftove službene rezultate prodaje. Iskreno rečeno, pomalo smo skeptični, mada ne možemo tvrditi da smo u pravu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...