Pregled kola: Dinamo pobjegao na plus 10, Hajduk propustio pobjedu na Poljudu, Zadar teško poražen

Ovaj vikend je odigrano pet utakmica 16. Kola MAXtv Prve lige, a posljednji šesti susret će se odigrati večeras na Kantridi gdje Rijeka dočekuje Osijek.

Dinamo na Maksimiru porazio Zadar sa čak 5:0, čime je pobjegao na teško dostižnih 10 bodova Hajduku. Briljirali su sinoć Mateo Kovačić i Josip Pivarić koji su upisali po gol i asistenciju. Također valja notirati prvijenac Alena Halilovića u seniorskoj konkurenciji. Zadar je, s druge strane pretrpio težak poraz koji će mu zasigurno otežati borbu za ostanak u ligi. No realno gledano, čak ni igrači Zadra nisu očekivali bod protiv motiviranog Dinama. Zadranima predstoji teška borba za ostanak, u kojoj će morati pod svaku cijenu skupljati bodove, bilo na domaćem terenu ili u gostima.

Hajduk nije uspio pobijediti Lokomotivu na Poljudu sinoć ,te je tako prekinut niz od četiri pobjede Splićana. Hajduku su nedostajali Milić, Vršajević i Maglica, a u 20. Minuti se ozljedio Ivan Vuković što je znatno otežalo igru Hajduku. Domaćini su imali nekoliko izglednih prilika, no goste je spašavao raspoloženi Dominik Picak. Hajduk je pokazao da još uvijek nema momčad koja može pretendirati na mjesto prvaka, no evidentno posjeduje talent i potencijal. Budućnost će pokazati koliko ova momčad Bijelih, ukoliko ostane na okupu, može zaista dogurati. Lokomotiva se pokazala kao dobro uigrana momčad u kojoj stasaju mladi Dinamovi igrači. Prije svega valja spomenuti Andreja Kramarića, čiji učinak od 10 postignutih golova svakako izaziva respekt.

U ostalim utakmicama Inter je došao do važnih bodova u borbi za opstanak pobijedivši Istru 1961 u Zaprešiću s 2:0. Cibalia je svladala Split s 2:1, dok je Slaven u Koprivnici bio bolji od fenjeraša Zagreba sa 1:0.

Večeras nas očekuje zanimljiva utakmica na Kantridi gdje će Riječani jurišati na najjaču obranu lige, koja je u 15 utakmica primila samo 12 golova. To će vjerojatno biti velik motiv igračima Elvisa Scorije koji vrlo dobro igraju na domaćem terenu ove sezone.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...