Twitter resetirao hakirane passworde

Mada se (za sada) hakeri nisu pohvalili masovnim napadom na korisnike Twittera, internetskim forumima i društvenim mrežama kola mnoštvo postova u kojima korisnici javljaju da su od Twittera primili e-mailove u kojima ih se obavještava da su im passwordi resetirani zbog kompromitiranja njihovih računa.

Među onima koji su dobili takve obavijesti se nalaze i mnogi korisnici “visokog profila”, uključujući račune BBC-evog Radija 4 i poznatog tehnološkog portala TechCrunch.

Twitter za sada nije naveo nikakve informacije o tome kako je došlo do kompromitiranja računa, te ne želi reći koliki je razmjer ovog hakerskog slučaja.

U izjavi koju su dali povodom toga stoji: “Kada nam se učini da bi neki račun mogao biti kompromitiran resetiramo password i pošaljemo e-mail u kojem obavještavamo korisnika o tome, zajedno s uputama kako kreirati novi password. To je rutinski dio procesa kojim štitimo naše korisnike. Ispričavamo se zbog eventualnih problema koje smo ovime izazvali”.

Neki korisnici koji su primili te e-mailove tvrde da su primijetili kako su im izbrisani neki tweetovi, dok drugi kažu su u njihovo ime objavljeni spam postovi, što su obično tipične karakteristike slučaja kompromitiranja računa.

Neki korisnici kritiziraju ovakav način obavještavanja korisnika e-mailom, jer previše podsjeća na lažne e-mailove kakvima se služe hakeri za “phishing”, pa nikada nisu sigurni je li mail doista došao od Twittera ili od strane nekog tko im želi ukrasti pristupne podatke nakon logiranja na lažnu Twitter stranicu, čiji link se nalazi u istom mailu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...