HBOR prodaje udjele u THC-u iz Obrovca

Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) objavila je jučer javni poziv za iskazivanje interesa za kupnju dionica/udjela koje HBOR ima u četiri tvrtke, a do 14. prosinca zainteresirani mogu poslati pisma namjere za kupnju HBOR-ovih udjela u Pounje trikotaži, Metal Sintu Oklaj te tvrtkama Bila boja iz Grohota i Tvornica hidrauličnih cilindara iz Obrovca.

Prema pozivu objavljenom u nekoliko tiskanih medija, HBOR u tvrtki Pounje trikotaži iz Hrvatske Kostajnice prodaje 13,55 posto dionica, Metal Sintu Oklaj 40,84 posto dionica te udjele u društvima Bila boja iz Grohota (otok Šolta) od 17,96 posto i 38,45 posto u Tvornici hidrauličnih cilindara (THC) iz Obrovca.

U HBOR-u kažu kako je u ovom trenutku teško procijeniti koliki će biti interes za kupnju dionica/udjela u tvrtkama koje su stekli ranijih godina temeljem Programa ulaganja u temeljni kapital trgovačkih društava s ciljem pružanja pomoći tvrtkama s dobrim razvojnim projektima, a nedovoljnim vlastitim kapitalom.

HBOR je s provedbom tog programa započeo tijekom 2001. godine, a primarni mu cilj, kako ističu, nije bio ostvarenje profita već povećanje zaposlenosti i intenzivan rast i rentabilno poslovanje društava u kojima je HBOR ulaganjem stekao vlasničke udjele.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...