Kotlar: ”Vrijeme šišanja ovaca je prošlo”

Organizacijski odbor prosvjeda ”Kad nepravda postane zakon, otpor postaje dužnost” danas su održali press konferenciju u caffe baru ”Guam” na Diklu. Glavnu riječ je vodio predstavnik stanara Galićeve zgrade na Diklu. Glavna teme press konferencije je bio prosvjed koji se organizira zbog nezadovoljstva stanara na izgradnju pristupnog puta njihovim zgradama.

Glavni problem grada je što ga vodi politički kadar koji gleda samo vlastite interese, te smatraju da se kriminal uvukao u sve pore grada. Nezadovoljstvo građana prema vlasti raste i zbog gradnje pročišćivača pored Gradskog groblja zbog kojeg se lokalno stanovništvo guši u smradu, zatim zbog sustava odvodnje koji pri svakoj većoj kiši grad pretvara u Veneciju te nasipavanja smeća na Diklu zbog kojeg se također građani guše u smradu.

Navode kako organizatori prosvjeda nisu samo stanari, nego i svi nezadovoljni građani. Dodaju kako Ivo Bilić, nezavisni kandidat SDP-a za gradonačelnika Zadra ističe kako o ovom problemu nezna ništa te je o njemu upoznat putem medija. Za ovaj problem, ali i sve ostale koji se javljaju u Zadru krive nemar insitucija i političkih stranaka.

Glavni cilj prosvjeda je prisiliti vladajuće da obavljaju svoj posao radi građana, a ne radi vlastitih interesa. Stoga pozivaju sve građane koji se smatraju obespravljeno da im se pridruže na prosvjedu koji će se održati u petak 21. prosinca u 10 sati na Narodnom trgu te da kroz miran prosvjed izbore pravdu za sve.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...