Novi Gmail za iOS

Nakon nove verzije za Android smartfone i tablete, Google je jučer izbacio novu verziju Gmail applikacije i za iPhone i iPad. Osim novog dizajna, najveća novost je mogućnost korištenja do pet različitih Gmail računa na jednom uređaju dok je u starijim verzijama mogao biti korišten samo jedan.

Poboljšana je integracija Gmaila s drugim Google aplikacijama; primjerice, ako dobijete poziv na neki događaj iz Google kalendara u inbox Gmaila, da bi potvrdili svoj dolazak više nije nužno otvarati drugu aplikaciju već se to izvodi unutar Gmail aplikacije. Treći novitet je bolja integracija s Googleovim engineom za pretraživanje. Emailovi se sad pretražuju čim korisnik počne pisati pojam koji traži, a aplikacija sama pokušava pretpostaviti što korisnik traži.

Naposljetku, nova aplikacija više nema ograničenje od 50 emailova koji su prikazani u inboxu (s opcijom skidanja starijih emailova ručno sa servera) već se stariji emailovi skidaju i prikazuju automatski.

Unatoč spomenutim novostima, Gmail za iOS još uvijek nije na razini kakva se očekuje od Googlea. To je posebno razočaravajuće ako imamo na umu da je Google prije nekoliko mjeseci kupio tvrtku Sparrow koja potpisuje istoimeni email klijent za OS X i iOS. Isti na iOS-u ima više mogućnosti i intuitivniji je za rad kako od standardnog iOS email klijenta tako i od Gmail aplikacije. Doduše, Sparrow nije besplatan, a uz to ima i veliku manu – ne podržava opciju push odnosno notifikaciju korisnika o novim emailovima čim isti stignu na email server.

Novu Gmail aplikaciju za iOS možete besplatno skinuti na iTunes Storeu. Optimizirana je i za rad na iPhoneu 5.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...