Policija u povećanom broju kontrolira današnju utakmicu

Povodom večerašnje utakmice na Višnjiku, u kojoj KK Zadar ugošćuje igrače KK Partizana, te povodom najavljenog dolaska velikog broja pripadnika navijačke skupine Grobari, upitali smo PU zadarsku kakve će mjere biti poduzete te kako će se osiguravati večerašnji događaj.

Upitali smo koliki će broj policajaca osiguravati večerašnju utakmicu.

Policijski službenici Policijske uprave zadarske provesti će osiguranje ovog javnog okupljanja sukladno planu osiguranja koji je napravljen na temelju procjene ovlaštenih službi policijske uprave. U planu je predviđen dovoljan broj policijskih službenika za izvršenje službenih zadaća, rekao nam je glasnogovornik PU zadarske, Elis Žodan.

Osim osiguranja u dvorani i neposrednoj blizini, policijski službenici kontrolirati će promet u zoni sportskog centra s ciljem sprječavanja gužvi i omogućavanja neometanog odvijanja prometa, dodao je Žodan.

Zanimljivo je kako sama policija neće osiguravati utakmicu i cijeli događaj unutar dvorane, već će se za to brinuti redarska služba.

U sklopu mjera osiguranja javno okupljanje ćemo i snimati. Sigurnost posjetitelja unutar dvorane u neposrednoj je odgovornosti organizatora koji ustrojava redarsku službu, čiji pripadnici će kontrolirati i posjetitelje na ulazima. 
Policijska uprava nema saznanja o eventualnom dolasku navijača gostujućeg kluba, zaključio je Žodan za Antenu Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...