Puljić: “Za Božić će roditeljima biti podijeljeni letci”

Zadarski nadbiskup održao je primanje za predstavnike medija. Prilikom susreta s novinarima osvrnuo se na pad broja katolika rekavši kako je to odraz trenda koji je već duže vremena prisutan u Europi.

Za obezvrjeđivanje vjere kriv je sekularizam. Prevladava ideja da si napredan ako ne vjeruješ. Vjera se smatra nečim što spada u srednji vijek, kazao je mons. Puljić.

Vezano za ostale podatke iz popisa stanovništva istaknuo je da ga je najviše zabrinuo pad nataliteta. Osvrnuo se i na aktuano uvođenje seksuanog odgoja u škole kazavši da će u vrijeme Božića biti podijeljeni letci u kojima će se Hrvatska biskupska konferencija jasno izraziti svoj stav. Također je napomenuo da da HBK ni na koji način financijski ne stoji iza Udruge “Grozd” već samo “podržava rad ove grđanske inicijative”.

Cilj crkvenih djelatnika je biti glas onih čiji se glas ne čuje, kako je rekao papa Ivan Pavao II. Naša je zadaća voditi brigu o povredi morala i katoličkog nauka, ne stvarati tenzije ili pozivati na neposluh. Crkvi je stalo do dobrobiti društva. Želimo slobodnu Crkvu u slobodnoj državi, da možemo reći što vjerujemo, zaključio je mons. Puljić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...