Unatoč dobrom punjenju slijedi drugi rebalans gradskog proračuna?

Iako je sam gradonačelnik Vrančić na posljednjim Vijećima gradske skupštine informirao javnost kako je punjenje gradskog proračuna zadovoljavajuće te kako je izgledno da će se financijska godina završiti u plusu, očigledno je nešto krenulo krivim smjerom, pa će tako gradski proračun ovih dana doživjeti svoj drugi rebalans.

Prihodi, koji su se planirali ubrati od komunalnog doprinosa, podbacili su, pa je tako punjenje gradske blagajne uvelike manje nego su gradski oci računali kada su pompozno najavili završetak godine u plusu. Riječ je o čak četiri milijuna kuna manjih uplata.

Izostala je i tekuća pomoć koju je u obliku dva milijuna kuna trebao uplatiti Fond za zaštitu okoliša a koji su direktno povezani s odvozom smeća sa zadarskih otoka te sa sanacijom deponija smeća. Socijalno ugroženi studenti, zahvaljujući odlukom OTP banke da nastavi stipendiranje, povećat će tako gradski proračun za dvjesto tisuća kuna.

Novi proračun težak nešto manje od 343 milijuna kuna trebala bi prihvatiti vladajuća koalicija na čelu s HDZ-om.

Gdje su, recimo, nestale kapitalne investicije koje su najavljivane, iz predloženog proračuna teško je reći. Isto tako, teško je razaznati gdje se odrezalo a gdje dodalo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...