Vasilju šest mjeseci suspenzije?

Nakon utakmice 12. kola 1. HNL u kojem je Zadar igrao protiv Osijeka provedena je doping kontrola. Nasumično je odabran mladi zadarski branič Ivan Anton Vasilj, a u njegovom uzorku otkrivena je prisutnost metabolita JWHO 18 koji spada u kategoriju kanabinoida iz popisa zabranjenih sredstava za 2012.

Kako doznajemo od predstavnika Službe za toksikologiju i antidoping, Zorana Manojlovića, predviđena kazna za pad na doping testu je suspenzija.

Još uvijek ništa nije službeno i o svemu će odlučiti disciplinska komisija. Ako se nalaz pokaže točnim, Vasilju će biti zabranjeno igranje na određeno vrijeme, kazao nam je Manojlović.

Kako neslužbeno doznaje Antena Zadar, Ivanu Antonu Vasilju slijedi šest mjeseci suspenzije.

Komentar smo zatražili i u NK Zadru, no međutim konkretnih komentara nema.

Bilo bi nepošteno komentirati i optuživati prije neslužbenog očitovanja. Vasilj normalno trenira s momčadi, rekao nam je tajnik NK Zadra, Mladen Baždarić.

NK Zadar najvjerojatnije neće biti sankcioniran ukoliko se Vasilju potvrde rezultati doping testa, jer bi u tom slučaju trebalo dokazati i odgovornost kluba, te da je isti bio upoznat s nezakonitim konzumiranjem svog igrača, zaključio je za Antenu Zadar, Zoran Manojlović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...