Vjeronauk je izborni, za razliku od zdravstvenog odgoja

Mladi HSS-a grada Rijeke odgovorili su mladim HNS-ovcima koji su u Rijeci pokrenuli kampanju i izdali knjižicu za izbacivanje vjeronauka iz škola. Poručuju, vjeronauk je izborni predmet, za razliku od zdravstvenog odgoja koji je prožet ideologijom.

Mladi HNS-a u knjižici tvrde da ne treba financirati vjerske zajednice jer da se novac njima namijenjen mogao bolje iskoristiti. ‘Zanima nas samo jedno. Kako to može tvrditi HNS koji je važan faktor u Vladi koja svojom tragičnom ekonomskom i gospodarskom politikom uništava naše građane, koja povećava siromaštvo u zemlji, i zahvaljujući kojoj sve veći broj ljudi nema krov nad glavom ili živi na rubu siromaštva, dok se primjerice upravo Katolička Crkva koju bi prestali financirati ipak brine za sve te ljude koje je upravo ta Vlada uništila svojom nesposobnošću i neosjetljivošću za čovjeka?’, kažu iz HSS-a.

Poručuju kako je vjeronauk je u školama izborni predmet, te da to nije slučaj za novi kurikulum zdrastvenog odgoja kojim se, kažu, nameće jedna potpuno neznanstvena ideologija kojom se promovira nemoral i nastranost od promiskuiteta do spolne ideologije.

‘Dakle s jedne strane se iz škola želi izbaciti predmet kojim se, onim učenicima koji su ga izabrali slušati, prenose vrijednosti kao što su vjera, obitelj, ljubav, moral, poštenje… vrijednosti koje su duboko ukorijenjene u hrvatskome čovjeku i čije izbacivanje iz škola nije ništa drugo nego odstranjivanje vrijednosti našega društva skalpelom zla, a s druge strane nameće se preodgajanje djece na jednom čisto ideološkom, anti-kršćanskom i anti-moralnom temelju’, poručuju.

Protive se raskidanju ugovora Hrvatske i Vatikana. ‘Svidjelo se to HNS-u ili ne, kršćanstvo je element koji bitno određuje hrvatsko biće i odstranjivanje kršćanske vjere i Boga iz javnosti je napad na identitet hrvatskog čovjeka. A u ime čega? U ime tolerancije? Kakva je to tolerancija u čije ime se zahtjeva da se netko odrekne svoga vlastitoga identiteta? ‘

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...