Vlada najurila četiri pomoćnika ministara

Vlada Republike Hrvatske na zatvorenom dijelu jučerašnje sjednice raspravljala je o kadrovskim pitanjima te je donijela više odluka o razrješenjima i imenovanjima, priopćeno je iz Vladinog Ureda za odnose s javnošću.

Razriješeni su pomoćnici ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Perica Šolić, Nikola Mendrila i Jasmin Krizmanić, a imenovan je novi pomoćnik ministra Igor Butorac.

Pomoćnica ministrice graditeljstva i prostornog uređenja Ana Pavičić Kaselj razriješena je dužnosti s danom 31. prosinca 2012. godine, a Ines Androić Brajčić imenovana je novom pomoćnicom s danom 1. siječnja 2013. godine.

Uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, dosadašnji vršitelj dužnosti ravnatelja Hrvatskog zavoda za norme Miran Škerl imenovan je na dužnost ravnatelja Zavoda, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju.

Razriješen je dosadašnji predsjednik Stručnog povjerenstva za praćenje redovite opskrbe tržišta nafte i naftnih derivata Darko Horvat, njegov zamjenik Krešimir Baranović te članovi Danijel Žamboki, Niko Dalić, Saša Mihelčić, Jozo Kalem, Ante Markov, Dubravko Lukačević i Oliver Krilić.

Sukladno Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o tržištu nafte i naftnih derivata, Alen Leverić imenovan je predsjednikom, po položaju kao pomoćnik ministra nadležan za energetiku u Ministarstvu gospodarstva, Goran Kovačević imenovan je zamjenikom predsjednika, po položaju kao ravnatelj HANDA-e, a članovima Povjerenstva imenovani su Tomislav Jureković, po položaju kao predsjednik Upravnog vijeća HERA-e, Darko Markotić, Joško Crvelin i David Korošec, po položaju kao predstavnici energetskog subjekta (INA.d.d., OMV d.o.o. i Petrol d.o.o.). Jakša Marasović imenovan je članom kao član Uprave JANAF-a d.d., Zvonko Ercegovac kao član Uprave HEP-a d.d. i Vlado Hanžek kao član Uprave HŽ Cargo d.o.o., navodi se u priopćenju

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...