Vlada pod hitno mora pomoći gospodarstvu

Hrvatska Vlada u najkraćem roku mora ponuditi jednostavan i učinkovit model podrške posrnulom gospodarstvu, priopćila je Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati (HNS) danas, u povodu pada kreditnog rejtinga Hrvatske, i istaknula kako daljnja podrška monopolima javnog sektora i svako spominjanje dodatnih poreznih opterećenja samo doprinose produbljenju krize.

‘Hrvatska Vlada u najkraćem roku mora ponuditi jednostavan i učinkovit model podrške posrnulom gospodarstvu.

Podsjećamo i ističemo da osnovne smjernice modela već postoje te da su ih HNS i koalicijski partneri predvidjeli i prihvatili u Planu 21. Sada je trenutak kada se primjena tih mjera više ne može odlagati.

Gubitak svakog i dodatnog radnog mjesta u privredi, a posebno ako je to posljedica svjesnog ili nesvjesnog negativnog djelovanja ili nedjelovanja države više se ne može tolerirati.

Daljnja podrška monopolima javnog sektora, kao i svako spominjanje bilo kakvih dodatnih poreznih opterećenja, samo doprinose produbljenju krize’, kaže se u priopćenju HNS-a.

Agencija Standard & Poor’s (S&P) snizila je jučer kreditni rejting Hrvatske sa BBB-/A-3, na BB+/B, a smanjenje rejtinga oblazložila je nedostatnim reformama. Hrvatski kreditni rejting, po ocjeni te agencije, dosad je bio na investicijskoj razini, a sada je pao na neinvesticijsku (špekulativnu) razinu, tzv. junk (smeće).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...