Vrijeme je za znanstvenu fantastiku

Projekt studenata i profesora Odjela za anglistiku pri Sveučilištu u Zadru održava se i ove godine, po peti put. S početkom u srijedu, 5. prosinca u 18 h u učionici 131 posjetitelji će moći uživati u čak sedam predavanja povezanih sa SF tematikom.

– Kao i svake godine i ove dolazi jedan posebni gost – prof.dr.sc. Tomislav Pletenac sa Filozofskog fakulteta u Zagrebu koji će u četvrtak održati predavanje na temu “Fantastika usmene predaje kao društvena regulacija”, kazao je Marko Lukić organizator SF weeka.

Prvi dan SF-a održavaju se tri predavanja na temu: “Slavenska mitologija na balkanski način”, “Kontrola, (epidemija), društvo” i “Između memorije i SF-a.” teme pripremljene za četvrtak jednako su zanimljive, a one su: “Fantastika usmene predaje kao društvena regulacija” i ” Turing, Asimov i roboti”. Posljednjeg dana SF Pavao Parunov publici će predstaviti “Gotiku u predgrađu”, a Irena Jurković govoriti će o rodu i identitetu u seriji Buffy:Ubojica vampira naziva:”I’m a Slayer, ask me how!”

Posjetitelje očekuje još dodatnog sadržaja, zanimljive rasprave, te pokoji darovi i iznenađenja za  one najaktivnije posjetitelje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...