Zadranke uvjerljivo poražene od znatno boljeg Splita!

U zadnjem ovogodišnjem, jedanaestom kolu A1 ženske košarkaške lige, igračice Zadra ostvarile su neočekivan poraz i to protiv Splita, ekipe koja je u zadnji tren, nakon odustajanja Croatie 2006. „upala“ u prvoligaško društvo. Konačnih 56: 85 u korist Splita bilo je dovoljno da se Zadranke spuste na zemlju i dobro pripreme za drugi dio sezone.

Čak 29 izgubljenih lopti, puno promašenih koševa i nepotrebnih forsiranja doveli su do ovog rezultata u korist Splita i konačnog šestog mjesta na tablici.

Na samom početku utakmice Zovko radi faul na Štrmelj koja pogađa jedno slobodno za 1:0. Potom Cvjetković gubi loptu, a Puljić pogađa za 2:1. Štrmelj pogađa tricu za 6:6, Zovko odmah vraća tricom za 9:6, a potom i Balić izjednačava na 9:9. od starta Zadranke gube puno lopti, a do kraja četvrtine Splićanke vode 13:24.

U drugoj četvrtini Balić opet zabija tricu za 16:24. Naizgled je to djelovalo kao šansa za povratak, ali do poluvremena Splićanke tu razliku povećavaju na 24:38.

U drugom dijelu Split nastavlja svoj pobjednički niz, a Zadranke rade sve više grešaka. Čak i trenerica Mazija vidno odustaje od borbe. Na kraju treće četvrtine Splićanke vode s plus 21, odnosno 37:58.

U zadnjoj, odlučujućoj četvrtini loša igra se nastavlja. Mazija u igru stavlja mlađe igračice, prvu stavlja Baždarić koja netom po ulasku i zabija za 44:62. Vrlo brzo nakon toga Sesar radi nesportsku na Goleš koja prvo slobodno pogađa, a potom i Roje nastavlja pobjedničku akciju i dovodi svoje na 44:71.

Konačni rezultat utakmice je 58:86 za Split.

Marija Mazija: „Sebi neću zamjeriti, ali njima hoću!“

Možemo samo žaliti što smo utakmicu izgubile. Nije greška izgubiti utakmicu od ekipa Splita koja je jaka, one će sigurno na ljestvici ići još gore zbog rostera, ali je žalosno izgubiti ovom igrom. Sebi neću zamjeriti ništa, ali njima hoću jer su u zadnju utakmicu ušle demotivirano. Razlog tome ne znam, ali znam da moraju shvatiti da po imenima u ekipi mi nismo kvalitetna ekipa, ali da zato za kvalitetu moramo raditi. Pali smo i fizički. Što je tu je. Jedino trebamo žaliti što smo izgubili na ovaj način.

KK Zadar: KK Split ( 58:86)

(13:24, 11:14, 13:20, 19:27)

KK Zadar: Balić 16, Štrmelj 10, Cvjetković 7, Erslan 7, Majstorović 6, Nikpalj 6, Baždarić 2, Žilić 1, Frakin 1, Sesar, Bodrožić, Pavičić.

Trenerica: Marija Mazija

KK Split: Buzov 23, Roje 22, Parunov 14, Zovko 10, Modrić 6, Goleš 5, Puljić 5, Lučin, Leskur, Barać.

Trener: Boran Grgin

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...