Bauhaus traži voditelje odjela, prijave stižu sa svih strana

Trgovački lanac Bauhaus objavio je oglas kojim traži voditelje odjela u svom budućem centru koji se gradi u Zadru kod Supernove. Objava oglasa u kojem strani investitor traži, između ostalog, dva zamjenika voditelja centra, voditelja blagajni, vrtnog centra, osam voditelja odjela i dr. izazvala je veliki interes u Zadru, a i šire, jer upiti stižu iz Slavonije, Zagreba…

U zadarskom područnom uredu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje nemaju podataka o broju radnih mjesta koja će trgovina otvoriti. Predstojnik Željko Marić kaže kako je uobičajena praksa velikih kuća da voditelje pojedinih odjela biraju njihove kadrovske službe, a Zavod će na istu izvijestiti nezaposlene o otvaranju radnih mjesta.

Kadrova, nažalost, ima dosta, i sigurno je da bi puno nezaposlenih htjelo dobiti ovaj posao. Vjerujem da će se poslodavac javiti i nama te eventualno u našim prostorima provesti testiranja. Jedan od razloga objava mimo Zavoda je vjerojatno i taj što oni očekuju i prijave kandidata s iskustvom koji su već zaposleni, ali bi promijenili posao, kaže Marić.

Bilo kako bilo, Bauhaus uskoro stiže u Zadar, a s njime i nova radna mjesta. To je ono što u ovom trenutku nasušno trebamo. Prijava će, vjerujemo, biti puno, puno više od broja radnih mjesta, a na Zavodu će se barem za nekoliko brojeva smanjiti ona prijeteći velika brojka vojske nezaposlenih Hrvata.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...