“Bodulsko putovanje” započinje sutra u 16 sati

Narodni muzej Zadar već sutra, u subotu 19. 1. 2013. započinje s obilježavanjem Noći muzeja. Tom prigodom pozivamo zainteresirane građane da se odazovu pozivu i krenu sa nama na “BODULSKO PUTOVANJE” brodom “Premuda” koji kreće sa zadarske rive u 16 sati.

 

Narodni muzej Zadar organizira prigodni kulturno-zabavni program pod nazivom „Bodulsko putovanje“ na brodu „Premuda“ na redovnoj brodskoj liniji Zadar – Mali Iž – Veli Iž – Rava – Zadar.

Polazak broda sa zadarske rive je u 16 sati, a povratak u Zadar je u 20.15 sati.

Na brodu će biti priređen kulturno-zabavni program uz pjesme klape „Mali Iž“ iz Malog Iža i klape „Slanac“ iz Velog Iža, nastup glumice amaterke Maje Marijan i otočkih pjesnika Slavka Govorčina i Ane Trninić. Putnici će moći degustirati i brudet pripremljen na tradicionalan način, kojeg će spremiti kuhar Renato Kraljev.

U brodskom salonu biti će otvorena izložba fotografija iz Etnološkog odjela Narodnog muzeja koje prikazuju proces izrade iške keramike. Iška keramika je proglašena kulturnim dobrom 2009., a ove će se godine na inicijativu Narodnog muzeja Zadar i Ministarstva kulture RH kandidirati za UNESCOVU listu zaštićenih kulturnih dobara te je ovo prilika da se javnost upozna s njenim značenjem u lokalnoj tradicijskoj kulturi a i šire te da nađe svoje pravo mjesto i u suvremenoj kulturi. Predstavljanje ovog važnog segmenta tradicijske baštine na brodskoj liniji od Zadra do otoka Iza i Rave senzibilizirat će prvenstveno putnike za ovu tematiku i obogatiti njihov kratki boravak na brodu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...