Bogat i zanimljiv siječanj

I nova se godina nastavlja pozamašnim  kazališnim programom. Što nas očekuje u siječnju u Hrvatsko narodno kazalištu: Bez trećega, Kauboji, Postdiplomsko obrazovanje, Pir malograđanina…

Godina započinje nastavkom odigravanja Begovićeve uspješnice u režiji Vinka Radovčića, “Bez treega”, koja je premijerno izazvala velik odaziv Zadrana te ih oduševila. Predstava je na programu u četvrtak, 10. i 17. siječnja u 20 sati. Igraju već nam dobro poznati  Žana Bumber i Vinko Radovčić.

Nadalje, u svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, 14. siječnja u 20 sati, nastupaju solisti Zadarskog komornog orkestra.

Repertoar se nastavlja u utorak, 15. siječnja, gdje Liga protiv raka Grada Zadra donosi predstavu “Postdiplomsko obrazovanje” u sklopu akcije “Smijeh kao lijek – smijehom protiv raka”. Redatelj predstave je Borna Armanini, a igraju Vilim Matula i Siniša Labrović.

Dugo očekivana  i razvikana komedija “Kauboji” u izvedbi Teatra Exit, stiže 21. siječnja, i odigrava se u 20 sati. “Kauboje” je režirao Saša Anočić, a igraju Živko Anočić, Matija Antolić, Hrvoje Barišić, Krunoslav Klabučar, Rakan Rushaidat, Radovan Ruždjak i Ivana Rushaidat.

U četvrtak, 24. siječnja u 20 sati u svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru nastupa Zoran Dukić u programu ”Viva guitarra!”

U ponedjeljak, 28. siječnja u 20 sati gledat ćemo ansambl HNK Šibenik s predstavom “Pir malograđanina” po Bertoltu Brechtu, a u režiji Dražena Ferenčine. Igraju Žarko Potočnjak, Janko Popović – Volarić , Helena Minić , Robert Ugrina, Vinko Štefanac, Oriana Kunčić, Franka Klarić, Antonio Franić i Mirna Medaković.

Valja spomenuti i gitarističke radionice koje će se održavati 25. i 26. siječnja pod vodstvom Zorana Dukića u Glazbenoj školi Blagoje Bersa.

Dakle, sve u svemu, jedan vrlo bogat i raznovrstan siječanj za sve ljubitelje umjetničkog odjeka i kazališnih dasaka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...