EVN darovao didaktički materijal OŠ Voštarnica

Predstavnici EVN-a uručili su jučer Osnovnoj školi Voštarnica didaktički materijal u vrijednosti od gotovo 10.000 kuna.

Lutke za glumljenje, slagalice, umetaljke, ritmičke instrumente, domino, kreativno drvo, magnetne ploče te ostali didaktički materijal učenicima su predali Manfred Siebert, voditelj poslovnice EVN Croatia Plina u Zadru i Marina Čondrić.

Ovo je zaista velikodušna donacija i vrlo smo zahvalni na njoj. Imamo sreću da su sredstva donacije usmjerena na našu djelatnost. Posljednje četiri godine ključni cilj škole je unaprijeđenje nastave. Prve tri godine radili smo na edukaciji učitelja, a ovu godinu trebamo nabaviti edukativne i didaktičke materijale za rad s učenicima tako da se ova donacija sjajno uklopila u razvojni plan, rekla je ravnateljica Irena Dukić. Dodala je da će sada moći mjeriti rezultate kod djece tako da će moći vidjeti u kojem će pravcu razvijati nastavu i školu. Istaknula je da će didaktički materijal pomoći u razvijanju potencijala učenika.

Jako nas veseli što će djeca dobiti didaktički materijal koji će im pomoći u lakšem usvajanju nastavnog gradiva. EVN i inače, kad god može, pomaže djeci različitih školskih uzrasta u stjecanju novih znanja i vještina, rekao je Manfred Siebert. Dodao je da je EVN već partner Centra za rehabilitaciju Sveti Filip i Jakov te im je drago da su i u Zadru pronašli neku ustanovu kojoj mogu pomoći.

Možemo obećati da ovo nije jedina prilika i svaki put kad vam bude potrebno možete nam se obratiti za pomoć i računati na nas, rekao je Siebert.

Učenici škole uzvratili su zahvalnicom i proizvodima učeničke zadruge, a prisutne su i dodatno razveselili duhovitim lutkarskim igrokazom “Krava Milka” u kojem su parodirali televizijske sapunice i reklame, te plesnom točkom “Nije lako bubamarcu”.

Osnovna škola Voštarnica jedina je ustanova osnovnoškolskog odgoja i obrazovanja za učenike s većim teškoćama u razvoju za područje Zadarske županije. U školskoj godini 2012./2013. osnovnu školu pohađa 73 učenika s područja cijele županije, od čega je njih 35 iz Zadra i 38 iz mjesta u okolici Zadra, piše Zadarski list.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...