Parovi Krešinog kupa izvučeni iz jeftinih plastika – Kinder jaja

Iako javnost već dulje vremena, zapravo, nije očarana niti jednim potezom od strane Hrvatskog košarkaškog saveza, njihov posljednji kiks ostavio je mnoge sportske novinare, kao i sve druge povezane s košarkom, bez riječi. Naime, parovi polufinala Kupa “Krešimira Ćosića” izvučeni su jučer, ni više ni manje, nego iz jeftinih plastičnih zaštita uzetih iz Kinder jaja.

Složit će se mnogi involvirani u cijelu košarkašku povijest naše zemlje, kako velikan poput Krešimira Ćosića svakako zaslužuje više dostojanstva i znatno veći nivo organizacije, pogotovo kada je riječ o ždrijebu i nacionalnom kupu, baš poput ovog Krešimira Ćosića.

Poznato je kako se u svim savezima diljem Europe organizira prijenos uživo, te se pred kamerama izvlače parovi, dok se u suprotnom dižu veliki skandali, no sport, posebice košarka, u Hrvatskoj je još uvijek na razini, primjerice, administracije Mirovinskog osiguranja u, recimo, Drnišu.

Dobra je digresija, zasigurno, kako su se parovi mogli izvući na nedavno održanom susretu između Zadra i Cibone. Vrlo se lako izvlačenje pred kamerama dalekovidnice moglo organizirati u poluvremenu. Poznato je svima kako su baš KK Zadar i KK Cibona osvojili najveći broj trofeja upravo na Kupu “Krešimira Ćosića”, javlja portal Crosarka.

Dakako, prvi Krešini koraci napravljeni su baš u našem gradu, u Zadru a zanimljivo je kako je nakon Zadra zaigrao u Ciboni. Broji Krešini uspjesi, njegovo ime, kup ili sve ostale činjenice ostale su, zapravo, zakinute za imalo sluha pri HKS-u.

Ironično ili ne, ali, neki su internetski forumi Kup “Krešimira Ćosića” preimenovali u Kup “Danka Radića”, koji je inače predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...