NIJE SE ODAZIVAO NA POZIVE

Policija poduzela mjere traganja za Galićem – jednim od najpoznatijih bespravnih graditelja

Arhiva, ilustracija
Tamni način

Za jednim od najpoznatijih bespravnih graditelja, Zadraninom Tomislavom Galićem, policija je poduzela opsežne mjere traganja, jer već duže vrijeme nije dostupan policiji i ne nalazi se u Zadru.

– On je jedan od četiri osobe protiv kojih je Policijska uprava zadarska u srpnju prošle godine podnijela kaznene prijave. S njim nismo mogli obaviti obavijesni razgovor, jer se nije odazivao na pozive. Kaznena prijava podignuta je zbog sumnje na zlouporabu položaja i ovlasti, te sumnje na krivotvorenje službenih isprava. Za njim policija sada poduzima mjere traganja, jer ni prvi razgovor nije obavljen – kazao je glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan.

Protiv Tomislava Galića, Srđana Benkovića, Petra Mandića i Nataše Horvat u srpnju su podnijete kaznene prijave Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru. Benkovića, Mandića i Horvat sumnjiči se da su prilikom izdavanja građevinskih dozvola za stambene zgrade u Zadru pogodovali investitoru i suprotno zakonskim odredbama omogućili izdavanje lokacijskih i građevinskih dozvola, piše Slobodna Dalmacija.

Galić je prijavljen zbog poticanja na ovo kazneno djelo, a istraga obuhvaća razdoblje od 2002. do 2004. godine u vezi izgradnje osam tzv. Galićevih zgrada u Diklu. Galić je za sve svoje gradnje ishodio dozvole koje su poslije poništene, jer je gradio mimo projekta.

Apartmansko naselje u Kožinu srušeno je 2004. godine te je poslije ponovno izgrađeno u skladu s dokumentacijom. Galić je navodno već duže vrijeme izvan Zadra, a nagađa se da je napustio Hrvatsku. Preko svog opunomoćenika nedavno je podnio zahtjev za legalizaciju tzv. plave zgrade u Zadru. Za građevine u Diklu legalizacija nije ni zatražena.

Ostavi komentar koristeći Facebook


 

 

Možda ste propustili pročitati