Krv je lijek i dar

U Viru prikupljene 42 doze krvi

Zadarski list
Tamni način

Zajedničkom akcijom Udruge dobrovoljnih darivatelja krvi Vir i Hrvatskog Crvenog križa iz Zadra na čelu s referentom Brankom Kolanovićem, uz asistenciju medicinskog osoblja Odjela za transfuziju Opće bolnice Zadar, predvođenih dr. Marijanom Nadinić, održala se akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

Vir po prošlogodišnjem popisu stanovništva broji točno 3.000 žitelja. Akciji koju su medijski pratili Narodni i Novi radio pristupila je 51 osoba, među njima i gosti, sportaši iz Kick boxing kluba Pretorian i Taekwondo kluba Donat iz Zadra te prijateljskog Aktiva DDK Privlaka. Prikupljene su 42 doze krvi, piše Zadarski list.

Iskreno zahvaljujem svim dobrovoljnim darivateljima, kao i svim onima koji su se odazvali, a nisu mogli dati krv, rekao je predsjednik Udruge Goran Vicković napominjući da se ovom akcijom pomoglo zadarskoj bolnici u osiguravanju dovoljne količine krvi.

Vođeni geslom “Darujte krv, poklonite osmijeh” pokrovitelj ove plemenite akcije je već tradicionalno Općina Vir.

Krv je lijek i dar. U virsku humanu obitelj dobrodošli su svi ljudi dobre volje od 18 do 65 godina. Postupak traje kratko i bezbolan je, a mnogobrojni su životi spašeni. Važno je istaknuti kako je darovana krv dar od srca, složile su se dopredsjednice Barbara Juko i Jagoda Radović.

Planiramo pojačati rad s mladima. I u ovoj godini će se na temeljima dobrovoljnosti i humanosti organizirati tri akcije, uskrsna, ljetna i božićna.

Na proljeće za sve darivatelje krvi, humane ljude velikog srca i duše, organizirat ćemo trodnevni izlet. U tijeku je pronalaženje atraktivne i povoljne destinacije, obznanio je Vicković.

Potom se zajedničko druženje uz izuzetno bogati stol nastavilo u virskom restoranu Kotarina. Za dobar štimung se brinuo bibinjski Trio bura.

Krv su dali: Jasna Zver-Videc, Božica Mlađen, Tereza Soldo, Mara Karačić, Ivka Vučetić, Zorka Žepina, Jagoda Radović, Ljiljana Kapović, Mladenka Begonja, Marica Juratovac, Vlado Juratovac, Vladimir Štrbac, Igor Zrinušić, Danijel Zrinušić, Ivan Zrinkušić, Josip Rašo, Ivan Grdović, Davor Teslić, Stefan Gecan, Nikola Šoše, Edi Bašić, Andrija Horvat, Toni Riling, Ivan Čepić, Tomo Kušeković, Veseljko Orlić, Josip Lukić, Martin Šimek, Šime Buškulić, Draženko Bajić, Miljenko Lisica, Marin Štulina, Luka Sjauš, Martin Rončević, Mato Bagavac, Toni Čančar, Saša Popović, Igor Lipovac, Ivo Lozić, Mentor Topalli, Goran Vicković, Željko Bonato.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar