IMA LI NADE?

Djevojčica koja sliči Madeleine McCann pristala na DNK-analizu

Arhiva, ilustracija

Djevojčica koja ima isti očni defekt kao i nestala Madeleine, zbog pritiska javnosti pristala je sudjelovati u DNK-analizi i time jednom zauvijek razriješiti dvojbu.

Novozelandska djevojčica čiji identitet nije otkriven nevjerojatno nalikuje malenoj Britanki Madeleine McCann koja je 2007. godine nestala u Portugalu . Sky News piše da je djevojčica koja ima isti očni defekt kao i nestala Madeleine zbog pritiska javnosti pristala sudjelovati u DNK-analizi i time jednom zauvijek razriješiti dvojbu.

Naime, djevojčicu je tijekom proslave Nove godine s roditeljima uočio jedan sumnjičavi trgovac koji je alarmirao policiju. Ona ju je pronašla nakon pet dana, a kada se slučaj pojavio u medijima, pritisak javnosti prema njenoj obitelji nije bio podnošljiv.

Stoga je DNK-analiza jedini uvjerljiv način dokazivanja njezina identiteta. Potvrdio je to detektiv i viši narednik Kallum Croudis iz dunedinske policije koji je izjavio da će se, nakon slanja uzorka u Scotland Yard, još neko vrijeme morati pričekati rezultati analize.

Malena Madeleine nestala je dok su njezini roditelji Gerry i Kate McCann bili na večeri. Policija je u jednom trenutku čak istraživala i njene roditelje koji od nestanka tvrde da je djevojčica oteta. Madeleine bi danas imala devet godina. Iako policija svake godine primi nekoliko dojava o nestaloj djevojčici i to iz svih dijelova svijeta, dosad su sve bile lažne.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar