Djevojčica koja sliči Madeleine McCann pristala na DNK-analizu

Djevojčica koja ima isti očni defekt kao i nestala Madeleine, zbog pritiska javnosti pristala je sudjelovati u DNK-analizi i time jednom zauvijek razriješiti dvojbu.

Novozelandska djevojčica čiji identitet nije otkriven nevjerojatno nalikuje malenoj Britanki Madeleine McCann koja je 2007. godine nestala u Portugalu . Sky News piše da je djevojčica koja ima isti očni defekt kao i nestala Madeleine zbog pritiska javnosti pristala sudjelovati u DNK-analizi i time jednom zauvijek razriješiti dvojbu.

Naime, djevojčicu je tijekom proslave Nove godine s roditeljima uočio jedan sumnjičavi trgovac koji je alarmirao policiju. Ona ju je pronašla nakon pet dana, a kada se slučaj pojavio u medijima, pritisak javnosti prema njenoj obitelji nije bio podnošljiv.

Stoga je DNK-analiza jedini uvjerljiv način dokazivanja njezina identiteta. Potvrdio je to detektiv i viši narednik Kallum Croudis iz dunedinske policije koji je izjavio da će se, nakon slanja uzorka u Scotland Yard, još neko vrijeme morati pričekati rezultati analize.

Malena Madeleine nestala je dok su njezini roditelji Gerry i Kate McCann bili na večeri. Policija je u jednom trenutku čak istraživala i njene roditelje koji od nestanka tvrde da je djevojčica oteta. Madeleine bi danas imala devet godina. Iako policija svake godine primi nekoliko dojava o nestaloj djevojčici i to iz svih dijelova svijeta, dosad su sve bile lažne.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...