Ljeti od smrada ne možemo otvoriti prozore!

Građani zadarskog predjela Smiljevac gradskim su vlastima uputili peticiju kojom traže hitnu sanaciju mehaničko-biološkog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, kao i besplatnu legalizaciju svojih obiteljskih kuća s obzirom na to da je cijena nekretnina na tom području drastično pala otkad je izgrađen uređaj.

Peticija je predana gradskoj upravi kao zadnji u nizu poteza očajnih stanara koji se već dvije godine žale na nesnosan smrad iz mehaničko-biološkog pročišćivača zbog kojega ne mogu normalno živjeti.

– Mi ovo nismo zaslužili. Ugroženo je naše i zdravlje naše djece. Djeca se zbog smrada razbolijevaju, a ljeti ne možemo otvoriti prozore – poručuje više od pet stotina stanara Smiljevca koji žive uz pročišćivač. Direktor odvodnje Grgo Peronja kaže kako uvažavaju problem građana, te da cijelo vrijeme nastoje poboljšati uređaj koliko je god to moguće.

– Uvažavamo primjedbe građana i cijelo vrijeme pokušavamo poboljšati situaciju. I sad su u tijeku radovi na uređaju, a na njegovu poboljšanju nastavit će se raditi – kaže Peronja, dodajući kako je riječ o visoko funkcionalnom uređaju koji je prošao sve zakonske normative i inspekcije.

Na ponovljeni natječaj za doradu uređaja već su stigle dvije ponude inozemnih tvrtki. Doradu na uređaju financirat će Hrvatske vode koje su i izabrale tehnologiju ugrađenu na zadarskom centru. Kolika je vrijednost radova posla koji se procjenjuje na najmanje tri milijuna kuna, znat će se nakon izbora izvođača radova.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...