Počela isplata plaća zaposlenima u državnoj upravi

Ministar financija Slavko Linić izjavio je da danas kreće isplata plaća zaposlenima u državnoj upravi, koja je kasnila pet dana zbog uvođenja Centralnog obračuna plaća, a Sindikatu pravosudne policije, koji je Vladi zaprijetio tužbom, poručio da time šalje vrlo ‘ružnu poruku’.

Isplata plaća krenula je tijekom današnjeg dana, a kasnila je pet dana zbog činovnika koji su zaduženi da pripreme obračun, rekao je Linić poručivši sindikalcima da se zbog kašnjenja plaća ‘obrate svojim kolegama činovnicima’.

Sindikat pravosudne policije ustvrdio je kako je Vlada prekršila odredbu Kolektivnog ugovora koja kaže da od plaće do plaće ne smije proći više od 30 dana, te najavio da će podići tužbu ne stignu li plaće do petka.

Volio bih vidjeti tu tužbu, rekao je Linić dodavši kako su činovnici koji su trebali napraviti obračun plaća po novom sustavu ‘bojkotirali odluku Vlade’.

‘Svi ti činovnici smatrali su da ne trebaju raditi, političari odu nakon četiri godine, što će njihove zaključke provoditi. Odluka Vlade, ma što to briga činovnike’, ironičan je bio Linić i poručio sindikatu neka ga tuži, ‘pa ćemo se naći na sudu’.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...