Snijeg zabijelio Dalmaciju: Na Biokovu izmjereno -9 Celzijevih stupnjeva

Kao što je najavljeno, u noći s petka na subotu u Dalmaciji se s juga jače naoblačilo. Najprije je slaba kiša zahvatila otvoreno more i otok Vis, a onda su se slabe oborine proširile na dio obale i otoka srednje i južne Dalmacije. Tako su snježne pahulje zabilježene na otoku Hvaru, a slab snijeg nošen burom pada u Dugom Ratu, Omišu i dijelu makarskog primorja. Slab snijeg pada i u Velikom Brdu pokraj Makarske.

Snijeg je do ponoći zabijelio Dubravu na 450 metara nadmorske visine, svega 10-ak kilometara istočno od Splita. U dolini Neretve sredinom noći u najnižim predjelima većinom pada susnježica, a iznad 300 metara snijeg. U višim predjelima Pelješca ima i jakog snijega.

Snijeg je oko ponoći padao na širem imotskom području, a zabijelio se i Lovreć gdje se temperatura zraka spustila na -2 Celzijeva stupnja. Najhladnijih -9 uz snijeg izmjereno je na Svetom Juri na Biokovu. -3 izmjereno je na mosorskoj zvjezdarnici.

Snijeg pada u Konavlima iznad 300 metara nadmorske visine, a pokoja pahuljica pojavi se čak i u nižim područjima. Sredinom noći na većem dijelu obale i otoka temperature su vrlo ujednačene i kreću se od tri do pet stupnjeva.

Vikend će označiti hladno vrijeme, a snijeg je ponegdje moguć uz obalu i na otocima. Ipak, obilnije oborine se ne očekuju pa će biti dosta suhog vremena. Pogotovo veći dio sjeverne Dalmacije ostat će potpuno suh, javlja portal Dalmacijanews.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...