U novoj najjačoj Nokiji kamera od 41 MP

Prošle godine na MWC sajmu u Barceloni, Nokia je prvi puta prikazala svoju novu Pureviewtehnologiju sa senzorom od 41 MP koja je debitirala na zadnjim telefonima koje pokreće napušteni OS Symbian, točnije na PureView Lumijama 808.

Kada su Microsoft i Nokia zajedno lansirali svoj Windows supertelefon Lumiju 920, ljubitelji fotografije su možda bili pomalo razočarani, jer se na njemu nalazio foto senzor od samo 8,7 MP, što je tek mrvicu više od iPhoneovog koji ima 8 MP, mada su svi očekivali “mrcinu” od 40+ MP.

Prema najnovijim glasinama, novi supertelefon Nokije Pureview Lumia EOS o kojem smo nedavno pisali bit će doista pravi “Windows fotoaparat s mobitelom” jer se priča da će posjedovati kameru sa senzorom od 41 megapiksela, rađenom u takozvanoj tehnologiji “plutajućih leća” koja između ostaloga koristi žiroskop za stabilizaciju “drhtavih ruku”.

To ujedno omogućava “shutteru” da ostane duže otvoren, što doprinosi tome da na piksele pada više svjetla, čime se ujedno smanjuje potreba za bljeskalicom koja je obično rak rana na kamerama mobitela.

Očekuje se da će novi Windows 8 supertelefon Nokije stići na američko tržište ovoga ljeta, a iskreno se nadamo kako ova glasina ima dobre temelje, jer ne bismo voljeli da se pojavi nekaLumia 1020 sa senzorom od 8,9 MP.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...