Arbanasi dočekali relikvije don Ivana Bosca

Stotinjak vjernika, među kojima je bilo  najviše djece i mladih,  dočekalo je jučer ispred crkve sv. Gospe Loretske u  Arbanasima dolazak urne s  relikvijama svetog don Ivana Bosca.

Ovo je vrlo velik događaj  za ovu župu, kao i za sve  župe u kojima djeluju salezijanci, jer je don Bosco  davno obećao da će doći u  Hrvatsku. Relikvije su doveli u ovu župu u sklopu  svjetskog pohoda relikvija,  koji je organiziran u povodu  200. obljetnice don Boscova  rođenja, a koje je bilo 1815.  godine. Ovo je velik događaj  i za djecu i mlade čiji je don  Bosco nebeski zaštitnik.  Ovo je prilika da se svatko  na trenutak zaustavi pored  relikvije i uputi svoje molitve, zahvale i zagovore sv.  Ivanu Boscu, rekao je don  Pejo Orkić, provincijal Hrvatske salezijanske provincije. Istaknuo je su relikvije  krenule po cijelom svijetu  2009. godine i prolaze svim  sjedištima u svijetu gdje djeluju salezijanci.

Orkić je dodao da su relikvije don Ivana Bosca u  Hrvatskoj od 8. do 23. ožujka.

Pred crkvom Gospe Loretske okupilo se mnogo  vjernika koji su razdragano  mahali zastavama, a u jednom trenutku spontano su  počeli i pjevati crkvene pjesme. Došao je i velik broj  djece iz okolnih vrtića i Osnovne škole Krune Krstića,  koja pripadaju toj župi kako  bi poslije molitve u crkvi mogla prisustvovati blagoslovu.

Tete iz vrtića “Vladimir  Nazor”, također su dovele  djecu i rekle su nam da se  uvijek rado odazovu crkvenim slavljima.

Nakon dočeka, relikvije  don Bosca unesene su u crkvu koja je bila prepuna vjernika koji su htjeli sudjelovati  u molitvenom slavlju i na  trenutak dodirnuti relikviju  ovog zaštitnika mladih.

U 17 sati održana je procesija po mjestu s relikvijama, a u 18 sati misno slavlje u crkvi u Arbanasima.  Od 19.30 sati generalni vikar Zadarske nadbiskupije  don Milivoj Bolobanić predvodio je klanjanje. Bogat  program prilikom dolaska  relikvija nastavio se programom za mlade od 21 sat. Za  danas u 6 sati najavljeno je  okupljanje oko relikvija i  molitva krunice koju predvode salezijanci suradnici.  Misu u 7 sati predvodit će  provincijal Hrvatske salezijanske provincije don Pejo  Orkić uz sudjelovanje mladih iz Zadarske nadbiskupije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...