VREMENSKA PROGNOZA ANTENE ZADAR

Do kraja tjedna toplo, ali nestabilno!

Antena Zadar grafika
Tamni način

U srijedu će prevladavati pretežno oblačno vrijeme s povremenom kišom, osobito navečer i u noći na četvrtak. Puhat će umjereno i jako, na otvorenom moru i olujno jugo! Temperature relativno visoke, između 12 i 16°C.

U četvrtak pretežno oblačno uz čestu kišu, ponegedje će biti i lokalnih pljuskova. Umjereno do jako, a još samo rano ujutro na moru ponegdje i olujno jugo. Temperature bez promjene u odnosu na srijedu, jutarnje vrijednosti od 6°C  u zaobalju do 12°C na otocima, a najviše dnevne većinom između 10 i 16°C.

U petak promjenjivo oblačno s kraćim sunčanim razdobljima, a povremeno još može biti i kiše. I dalje će se zadržati toplo, najviše dnevne temperature od 12 do 16°C. Jugo će biti u daljnjem slabljenju.

U subotu očekujemo nestabilno, promjenjivo oblačno vrijeme sa sunčanim razdobljima, ali je moguća i mjestimična kiša iako će je zasigurno biti manje nego u prethodnim danima. Jugo će sasvim prestati, ali će opet kasno navečer postupno ojačati. I jutarnje i dnevne temperature natprosječno visoke, na većem dijelu obale jutarnje će ostati iznad 10, a dnevne će se penjati čak do 18°C, i to osobito na jugu Dalmacije.

I u nedjelju vrlo nestabilno s povremenom kišom, ali bit će i kraćih sunčanih razdoblja. Puhat će uglavnom slab do umjeren južni i jugozapadni vjetar. Temperature i dalje bez znatnije promjene, dnevne vrijednosti između 13 i 18°C.

Prema trenutnom stanju na prognostičkim modelima poboljšanje vremena ne treba očekivati ni veći dio sljedećeg tjedna! U ponedjeljak i utorak promjenjivo oblačno s povremenom kišom, te i dalje razmjerno toplo. Kako se sad čini, u srijedu slijedi pad temperature uz okretanje vjetra na sjeverne smjerove, a bit će i kiše.

Ostavi komentar koristeći Facebook