Kako došlo, tako prošlo: Na lutriji osvojio 16 milijuna kuna, danas nema ništa

Roger Griffiths 2005. godine na lutriji je osvojio 1,8 milijuna funti (otprilike 16 milijuna kuna), ali danas na svom računu nema više ništa.

Ili točnije, prema pisanju The Suna, u trenutku intervjua imao je cijelih sedam funti. On je, naime, novac potrošio na luksuzne automobile, loše poslovne investicije i pokušaje obnavljanja benda u kojem je svirao kao tinejdžer. U jednom je trenutku ovaj 42-godišnji otac dvoje djece zarađivao dnevno 340 funti samo od kamata na ulaganja, ali serija loših odluka dovela ga je do potpunog bankrota.

Osvajanje novca na lutriji opisao je kao “prokletstvo” s obzirom na to da je to dovelo do raspada njegova braka i gubitka obiteljskog doma: u trenutku osvajanja novca on je radio kao IT tehničar, a i on i njegova supruga odmah su dali otkaze i odlučili uživati u životu na visokoj nozi. Kupili su novu kuću za 670.000 funti, potrošili 20.000 funti za godišnje školarine svoje djece te putovali na luksuzne odmore, primjerice na Floridu i u Dubai.

Usto Griffiths je platio 25.000 funti kako bi napravio album sa svojim starim bendom, koji je na kraju prodan u samo 600 primjeraka, a sve je pošlo po zlu kad su on i njegova supruga odlučili uložiti novac u salon za uljepšavanje u Yorkshireu. Nadali su se da će im to biti dovoljno da zadovolje životni standard na koji su se vrlo lako navikli, ali potom je stigla recesija i jako ih pogodila.

Salon je gubio 4000 funti mjesečno, a 2010. godine kuća im je stradala u požaru. To je bila točka na “i” kraju njihova braka, nakon što su zajedno proveli 14 godina. Nakon toga Roger je preselio u kuću u Harrogateu koja je trebala biti samo jedna od investicija i bio prisiljen rasprodati sve što je imao kako bi se riješio dugova.

“Imao sam sve, ali to je nestalo. Posuđujem novac od roditelja – toliko je loše. Sramim se to reći, ali nisam bio dovoljno pametan. Mislio sam da sam bistar, mislio sam da će puno toga upaliti, ali nisam uspio. Volio sam biti bogat. Postojali su trenuci u kojima nisam brinuo za cijenu i to je blesavo, ali obožavao sam to”, ispričao je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...