Kako odmah možete poboljšati seksualni život?

Umorni ste, boli vas glava i niste raspoloženi za seks? Koliko ste često imali takve izgovore i zapostavili seksualni život? Vrijeme je da se pokrenete i uživate malo više.

Za početak, seks ima puno prednosti osim same zabave i to bi trebalo biti glavni motivator. Redovit seks jača imunitet, pomaže kod rješavanja nakupljenog stresa i jača vezu između partnera. Ipak, ako ste poput dvije trećine žena iz studije organizacije HealthyWomen o redovitosti seksualnog života, onda sve ove prednosti koristite tek jednom tjedno.

Seksualni terapeuti i psiholozi za magazin Shape nabrojili su nekoliko savjeta kako češće uživati u seksu i istaknuli četiri najveća izgovora vezana uz loš seksualni život.

 

1. Umor

Psihologinja i profesorica na kolumbijskom sveučilištu, Hilda Hutcherson, kaže kao je jedan od najčešćih izgovora zašto nema redovitog seksa umor. To i nije toliko čudno s obzirom na to da smo svi rastrgani između razno raznih obaveza, ali i tome ima lijeka. Jedan je način više sna, ali dodatnu energiju možemo dobiti i tjelovježbom. Ponekad ljudi zaboravljaju da seks ne mora trajati satima niti izgledati kao u filmovima, već je dovoljno dobra i jedna brzinska akcija koja će opet povezati i zadovoljiti oba partnera.

 

2. Glavobolja

Drugi klasik među izgovorima je glavobolja. Žene koje često boli glava ili imaju migrene, prema studiji objavljenoj u Journal of Sexual Medicine, imaju i najviše problema s redovitim seksom. Osim toga, neki lijekovi protiv migrene mogu ugroziti libido, pa su rezultati studije bili očekivani. Izgovori će uvijek uništiti dobar trenutak za seks ako im dopustite. Zašto, za promjenu, ne biste započeli masažom, toplom kupkom ili nekim drugim opuštajućim ritualom s partnerom? Neke druge studije su pak pokazale da seks može pomoći protiv glavobolje, pa je to još jedan razlog da se bacite na posao.

 

3. Loš trenutak

Na početku svake veze strasti su puno jače, a poslije blijede. Nema ništa loše u tome da malo začinite seksualni život nekim fantazijama ili seksi igračkama. Porazgovarajte s partnerom i recite što biste željeli, a isto upitajte i njega. Već će i sami razgovor probuditi stare iskrice i želja za seksom će porasti.

 

4. Problemi u vezi

Slabiji libido zapravo može biti povezan i s problemima u vezi. Žene često ne kažu partneru da su ljute ili razočarane zbog nekog njegovog postupka, a to završava nagomilanom ljutnjom. To se na kraju odražava i na seksualni život, a najveća je prijetnja u tome da se partneri međusobno udaljuju i potpuno izgube komunikaciju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...