Linić smanjuje bonuse šefovima banaka za 75 posto

U Ministarstvu financija trenutačno rade na izmjenama Zakona o kreditnim institucijama koji se do 1. srpnja mora uskladiti s pravnom stečevinom EU.

Ako se ostvari plan ministra financija Slavka Linića, menadžeri hrvatskih banaka ubuduće neće moći dijeliti bonuse veće od četvrtine ukupnih primitaka. To bi, primjerice, značilo da čelniku neke banke, u slučaju da ima godišnju plaću od milijun kuna, bonus ne bi smio prelaziti 250.000 kuna, prenosi Jutarnji list.

Vrijednost bonusa u zlatnim godinama dosezala je i jednu i pol godišnju plaću. Za članove uprava to je značilo godišnji dobitak od milijun do dva, u dionicama i gotovini.

Sudeći prema službenim odgovorima banaka, one su već krenule tim putem, što je i razumljivo s obzirom na to da im ni matice u EU, ali ni poslovni rezultati banaka više nisu tako zavidni da podrazumijevaju posebnu pohvalu.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...