Radosni Uskrs za osamdeset djece

Članovi zadarskog Lions kluba jučer su, u povodu tradicionalne sedme humanitarne uskrsne akcije “Za ljepši Uskrs svima”, u prostorijama Caritasa podijelili pakete hrane za 22 obitelji u kojima je 80-ero djece.

Obiteljima su uručeni bogati poklon-paketi koji će im zasigurno uljepšati blagdanske dane. U njima je bilo svega potrebnog za blagdanski stol te drugih kućanskih i higijenskih potrepština. Tako se u paketima našlo i uskrsnih pogača, peciva, krumpira, mrkve, kupusa, ribe, mlijeka, šećera, jaja, brašna, ulja, pelena i ostalih potrepština, a djeci će osmijeh na lice zasigurno izmamiti slatkiši.

– Ovo je finale uskrsne akcije kojoj je prethodila i humanitarna utakmica članova lionsa i novinara. Akcija je provedena u suradnji s gradskim Upravnim odjelom za socijalnu skrb i zadarskim Caritasom, te svake godine uoči Uskrsa pomažemo obiteljima kojima je to najpotrebnije i koje žive isključivo od socijalne pomoći, rekla je Nina Kozulić, predsjednica Lions kluba Zadar.

Istaknula je da su uz svoja sredstva, i ona prikupljena prošlog tjedna na utakmici sa zadarskim novinarima, dobili sredstva i od brojnih donatora.

I ove su se godine akciji odazvali: Mardešić, Adria, Tvornica kruha, Maraš, Sonik, Velpro, Sarag, Maraska, Merkator, Cromaris, Vrana, ZKM Škabrnja, PIK Vrbovec, Vigens i Inko centar.

Obitelji koje su došle po pakete pomoći zadovoljno su i zahvalno uzimale kutije koje će im uljepšati proslavu uskrsnih blagdana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...