Stalni stanovnici za, vikendaši protiv izgradnje

Nedavno predstavljanje projekta izgradnje Hrvatskog olimpijskog centra Silba od strane predstavnika Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), Zagrebačkoga športskog saveza (ZŠS) i tvrtke Centar d.o.o. koja je u vlasništvu Saveza, izazvalo je različite reakcije Silbenjana na facebook profilu tamošnjeg Mjesnog odbora.

Olimpijski centar trebao bi se sufinancirati povlačenjem sredstava iz fondova Europske unije, te bi u svrhu adekvatne pripreme sportaša i obuke sportskih kadrova zamijenio Sportski centar na otočiću Badija kod Korčule. Izgradnja je planirana u uvali Sotorišće na prostoru Omladinskog hotela Mirta i pripadajućeg sportskog kampa koji su u vlasništvu Zagrebačkog športskog saveza i kojima upravlja tvrtka Centar d.o.o., a ulaganja se, prema planovima, odnose na izgradnju polivalentne sportske dvorane, teretane, bazena, sportskih terena na otvorenom, smještajnih, kongresnih i ugostiteljskih kapaciteta.

– Načelno govoreći, stalni stanovnici su za Centar, a vikendaši protiv, ali to je samo ono što mogu zaključiti iz osobnog kontakta s ljudima i komentara na facebook profilu jer do javne rasprave još nije došlo, komentirala je predsjednica MO Silba Ana Lukin napominjući kako se dosadašnji komentari mještana temelje samo na informacijama o projektu koje su mogli saznati iz medija, s obzirom da predstavnici investitora još uvijek nisu projekt predstavili Silbenjanima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...