Za poslove čistača i sobara javljaju se i inženjeri

Krajem siječnja nezaposlenost je u Zadarskoj županiji bila najveća u posljednjih pet godina. Gotovo 13 tisuća nezaposlenih preko Zavoda za zapošljavanje traži posao. Lani ga je u sezoni pronašlo 3.680.

U potragu za sezoncima dala se i jedna od većih zadarskih tvrtki, Turisthotel, koja je kao i protekle godine zaprimila rekordan broj molbi. Putem zadarskog Zavoda za zapošljavanje do 11. ožujka potraživala je čak 347 sezonaca. Kako doznajemo u upravi te tvrtke, od navedenog broja njih 172 primljeno je bez oglasa jer se radi o radnicima koji su na traženim poslovima radili i prijašnjih godina, dok je novootvorenih bilo 165 radnih mjesta putem oglasa. Do posljednjeg dana roka za prijave predano je 840 molbi, dok iz Uprave ističu da će ih u idućih nekoliko dana zasigurno stići još koje će, također uzeti u razmatranje. Dakle, radi se o popriličnom broju prijava, koje će se, kako tvrde u Turisthotelu, zasigurno popeti do 1.000 zamolbi, slično kao i prošle godine kada ih je bilo oko 1.250 za 360 radnih mjesta, piše 057info.

– Većina sezonaca zaposlit će se u Turističkom naselju Zaton i kampu, praonici rublja u Gaženici, gradskom ugostiteljstvu i cateringu, caffe barovima Branimir, Forum i Krševan. Sezonci će se zaposliti na poslovima sobarica, čistačica, glačarica, kuhara, konobara, slastičara, barmena, recepcionara itd.

Turisthotelova sezona traje od 1. svibnja pa do 30. rujna te se u skladu s odmakom sezone zapošljavaju i otpuštaju sezonski radnici.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...