Četvero novozaraženih od novog soja ptičje gripe u Kini

Kineske vlasti objavile su da je od novoga soja ptičje gripe zaraženo još četvero ljudi, pa je ukupan broj oboljelih od te bolesti koja prije nije bila registrirana na čovjeku narastao na sedam.

Od te je gripe već umrlo dvoje ljudi, a Svjetska zdravstvena organizacije (WHO) u ponedjeljak je objavila kako nema dokaza da se soj H7N9 može prenijeti s čovjeka na čovjeka, ali da istražuje ove slučajeve.

Svih četvero novih pacijenata iz istočnokineske pokrajine Jiangsua u kritičnom je stanju, objavila je agencija Xinhua, na temelju podataka pokrajinskih zdravstvenih vlasti. I žena iz pokrajine Anghuija koja je oboljela početkom ožujka u kritičnom je stanju.

Kineski novinski portal Chinanews.com objavio je da je četvero pacijenata iz Jiangsua u dobi od 32 do 83 godine, a samo je 45-godišnjakinja radila na tržnici i klala perad.

Svih četvero imaju vrtoglavicu, vrućicu, kašlju i otežano dišu.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...