Hoće li opet bojkotirati skupštinu?

Za ponedjeljak 22. travnja ponovo je sazvana Skupštinu Turističke zajednice Zadarske županije koja prošli tjedan nije održana zbog nedostatka kvoruma. Nije prvi put da se Skupština ne održi zbog nedolaska predstavnika TZ-a i da okupljanje uspije tek iz “druge”. Hoće li ih župan Zrilić na kraju mandata uspjeti disciplinirati?

Uz uobičajen izostanak pune nazočnosti predstavnika županijskih TZ- a, prošlotjedni skup bojkotirali su i predstavnici lokalnih vlasti. Kao tiho iskazivanje nezadovoljstva gradonačelnika i načelnika općina Zadarske županije protumačen je njihov nedolazak na prezentaciju koja je bila organizirana isti dan kad i Skupština, a govorila je o stavovima i zadovoljstvu turista, korisnika niskotarifnih zračnih prijevoznika koju je predstavio mag. oecc. Tomislav Klarin, a izrađena je u Odjelu za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru.

Naime, poznato je da nisu svi predstavnici lokalnih zajednica Zadarske županije zadovoljni time što moraju izdvajati sredstva iz budžeta za sufinanciranje Ryanairovih letova za Zadar, odnosno za marketing – oglašavanje u njihovoj brošuri, da bi ova niskotarifna zračna tvrtka uopće letjela za Zadar. Pogotovo time što je izravnu korist – novčani bonus trebala imati direktorica zadarske Zračne luke Katica Pupić Bakrač. “Nama troškovi, a njoj slava i novac” ogorčeno su komentirali nezadovoljnici.

No, turistički Zadar zahvaljujući ovom potezu ima koristi i sufinanciranje Ryanaira je za sada poslovno opravdan potez, a protivnici takvog “turističkog nameta” će svoj stav vjerojatno i dalje iskazivati ignoriranjem skupova i studija koje ga opravdavaju.

Ponovo sazvana 7. Skupština Turističke zajednice Zadarske županije, trebala bi se održati u ponedjeljak 22. travnja u 13,00 sati u Zadarskoj županiji.

Dnevni red predviđa izvješće Nadzornog odbora o obavljenom nadzoru za 2012. g., izvješće o radu Turističkog vijeća za 2012. g. i izvršenje Programa rada za isto razdoblje te predstavljanje statističkih pokazatelja turističkog prometa u prošlog godini uz godišnje financijsko izvješće.

Turističke skupštinare čeka novi “Listić nazočnosti” koji će dobiti na ulazu u dvoranu, poručio im je župan Stipe Zrilić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...