Jadran – svjetsko more

Iduća tri dana Odjel za povijest zadarskoga Sveučilišta domaćin je VII. Jadranskih susreta koji se svake godine održavaju u drugom gradu na Jadranu s ciljem poboljšanja sveučilišne suradnje, obrazovanja i napredovanja studenata na području znanstvene grane povijesti.

Od danas do nedjelje Odjel za povijest zadarskoga Sveučilišta domaćin je VII. Jadranskih susreta u sklopu kojih će se danas od 9 do 12:30 u prostorijama Sveučilišta održavati 5 radionica pod zajedničkom temom: Jadran – svjetsko more.

U organizaciji Udruge studenata povijesti, 30-ak sudionika iz Slovenije, Italije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, uz radionice će sudjelovati na glavnoj konfereciji naslova “Jadran – svjetsko more” koja će se održati danas u 14 sati u velikoj dvorani odjela za povijest.

Ove godine naglasak je na tome da se Jadran predstavi kao svjetsko more i u tom kontekstu povezati radionice. Tako npr. imamo radionicu Migracije obalnog stanovništva gdje se treba prikazati kako su se migracije odvijale u svijetu i povezati ih s Jadranom. U sklopu toga održat će se glavna konferencija na kojoj će profesori s Odjela za povijest i geografiju održati predavanja kakop bi prikazali značaj Jadrana u svijetu i prikazati ga kao svjetsko more, rekla je Predsjednica zadarske Udruge studenata povijesti, Paola Marinčić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...