Milanović: “Trovanje građana neće proći!”

Predsjednik SDP-a i Vlade Zoran Milanović izjavio je večeras kako se svakom pokušaju dovođenja u pitanje temeljnih sloboda, prava na različitost, tolerancije prema drugima u Hrvatskoj treba jasno suprotstaviti.

‘Ne moramo se u svemu slagati, ne moramo isto misliti, ali kad je u pitanju opredjeljenje prema temeljnim slobodama, pravu na različitost, toleranciji prema drugima, onda tu za mene u Europi između tradicionalne, konzervativne desnice i lijevoga centra nema velike razlike, ali tamo gdje ima ona je tako bučna, štetna i toksična, da joj moramo reći da u Hrvatskoj ne može proći’, rekao je Milanović na predizbornom skupu koalicije SDP-a, HNS-a i HSU-a za izbore za Europski parlament .

Dodao je da takav način trovanja građana jednostavno neće proći. ‘Moramo se svaki puta, jasno i glasno usprotiviti tim izjavama i tim ljudima, jer iza tih izjava stoje ljudi. I baš me briga što će netko o tome misliti’, rekao je.

Milanović je kazao kako je EU velika šansa koja se mora iskoristiti. ‘Ovo je borba za deset normalnih godina, ovo je borba da više nikad ne bude deset krvavih godina”, rekao je.

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić rekla je da građani znaju za što su glasovali ako daju glas listi broj 24. ‘Ne mogu vam zapravo ni opisati koliko sam uzbuđena da nakon svih ovih godina ulazimo u EU, a samo prije nekoliko godina ta europska budućnost se činila toliko dalekom’, istaknula je Pusić.

Dodala je kako svi ljudi koji imaju znanja, sposobnosti i ideje imaju veće šanse za provedbu naših projekata i zato nije nevažno tko se kandidira i tko će proći u Europarlament.

‘Želimo raditi na europskoj razini, ali jednake standarde ćemo primjenjivati i u Hrvatskoj i to je naš cilj’, poručila je prva potpredsjednica i predsjednica HNS-a Pusić.

Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja kazao je kako ‘nismo tu da očekujemo da će nam Europa pokloniti ili povećati mirovine’. ‘Za mirovine ćemo se morati i dalje boriti ovdje u Hrvatskoj, ali kroz gospodarstvo, pokretanje investicija i otvaranje radnih mjesta’, rekao je Hrelja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...