Nazor: “Imali smo sreće!”

Bilo je dramatičnih utakmica Zadra kroz povijest, ali da bi se pronašlo ovakvu, poput ove u Sinju, doista bi trebalo zaviriti dublje u arhivu. Jest da utakmica nije bila od onih od najvišeg rezultatskog značaja i da je kvalitativna razlika među momčadima jako velika, ali okrenuti minus sedam u posljednjih 45 sekundi pa onda i minus četiri u produžetku, doista se ne viđa često. I to još u paklenoj atmosferi malene sinjske dvorane.

– Moram čestitati svojim momcima na pobjedi i Alkaru na pravoj borbi. Pokazali su kako se bori za svoj klub – kaže Ante Nazor.

Zašto se njegova momčad dovela na rub poraza protiv sastava, koji je do tada imao omjer 0-5 s koš razlikom minus 102?

– Nismo imali koncentraciju i borbenost da ranije iskontroliramo utakmicu. Dopustili smo im razvijanje trčanja i u prvom poluvremenu smo loše reagirali u obrambenom skoku. Oni su dosta bazirali igru na vanjskom šutu, pogodili su osam trica u drugom poluvremenu i doveli utakmicu u neizvjesnost. Imali smo sreće da ju odvedemo u produžetak i tamo privedemo kraju u našu korist.

 

Izvući pouke

Zašto Zadar nije uspio prelomiti susret početkom drugog poluvremena, kada je s plus osam kliznuo na minus tri, dopustivši protivniku seriju trica?

– Greške su bile u obrambenoj agresivnosti u prednjoj liniji. Igrali smo s tri visoka igrača. Bio je pad koncentracije i nedovoljna agresivnost na loptu, koju sam zahtjevao. Treba izvući pouke iz ovoga, da nam se to ne ponovi.

Ipak, upravo je agresivnost u posljednjoj minuti spasila Zadrane. Ključne su bile dvije osvojene lopte, kada domaći nisu uspjeli ni krenuti nakon time-outa.

– Dali smo sve od sebe. Tako treba igrati od prve sekunde i tako se treba pripremiti za naredne susrete.

Nazor nije htio komentirati suđenje, a o isključenju sportskog direktora kratko je kazao.

– Branko je emotivac. To su vrlo emotivne situacije, jer su nam ovo bili iznimno važni bodovi.

 

Sutra s Jollyjem

Dvoboj u Sinju bio je prava poslastica za ljubitelje košarke. Ponudio je sve što ovaj sport može.

– Bila je to sjajna predstava, prava napadačka košarka, koja je završila velikom dramom. To je košarka, spektakl. Svaka čast svim igračima.

Još se jednom potvrdilo da nema lakih protivnika.

– Istina. Posebno na ovakvim, vrućim terenima. Nismo dobro ušli u utakmicu i ona nam mora biti prava opomena za nastavak prvenstva.

A ono što sljedi je Jolly u subotu u dvorani Krešimira Ćosića.

– Moramo se adekvatno pripremiti i pružiti puno bolju igru da bi dobili tu utakmicu, koja nam je od iznimnog značaja. Jolly je jako dobra momčad, možda i najbolja od ovih iz A-1 lige.

Tim dvobojem počinje niz od tri domaće utakmice, jer sljedeći tjedan na Višnjik stižu Cedevita i Cibona.

– Na sve tri utakmice moramo tražiti pobjedu i jednostavno pokazati da smo pravi – zaključio je Nazor.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...