Ovo je mobitel brži od Samsung Galaxy S4

Kineski proizvođač mobilnih telefona na svom je tlu imao značajnog uspjeha prošlogodišnjim modelom pametnog telefona Mi2, a jučer je predstavljen i njegov nasljednik, Mi2S. Ono što je dosta zanimljivo jest da Xiaomi tvrdi kako su toliko optimizirali svoj uređaj za Qualcommov Snapdragon 600 da na nižem radnom taktu u sintetičkim testovima pruža bolje rezultate od Galaxy SIV.

Xiaomi Mi2S je pokretan Snapdragonom 600 u kojem se nalaze četiri jezgre Krait 300 procesora radnog takta 1.7GHz, a sve je upareno s 2GB rane memorije, 13MP kamericom s f2.2 optikom (kod 32GB modela) ili 8MP kamericom (kod 16GB modela) sa stražnje strane uređaja, te 2MP kamericom s prednje strane. Ekran je dijagonale 4.3″ izveden u IPS tehnologiji te razlučivosti 720p, a baterija je solidnog kapaciteta 2000mAh. Slabiji model je cjenovno smješten na kakvih 320 američkih dolara dok je 32GB model u slobodnoj prodaji kakvih 370 američkih dolara – što su apsurdno niske cifre obzirom na konkurenciju u vidu HTC One i Galaxy S4. Ipak, proizvođač unatoč najavama za skori izlazak na međunarodno tržište nije pružio uvid u bilo kakav okvirni datum ili uređaje u tom smislu.

Ono po čem su Xiaomi pametni telefoni karakteristični osim cijene jest MIUI v5 inačica Androida koja se “vrti” na njima, napravljena na temelju Androida 4.1. Istovremeno pruža i određenu dodatnu funkcionalnost i minimalistički pristup u posebno izvedenom sučelju.

Samsung je inače zbog problema u proizvodnji nedavno morao u drugi plan gurnuti svoj Exynos Octa procesor i nadomjestiti ga sa Qualcommovim rješenjem radnog takta 1.9 GHz u perjanici Galaxy S IV. To je otvorilo priliku konkurentnim kompanijama za “pokazati zube” u optimizaciji – barem u sintetičkim testovima. Galaxy SIV u konačnici dolazi u tri različite izvedbe – osim spomenutog Snapdragona 600, tu su još i modeli GT-I9500 – uz Exynos 5 Octa radnog takta 1.6 GHz bez LTE povezivosti te SHV-E300S – Exynos 5 Octa radnog takta 1.8 GHz s LTE povezivosti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...