Piloti spasili 103 života na letu Zagreb – Frankfurt

U srijedu 10. travnja na jutarnjem letu Croatia Airlinesa na liniji Zagreb Frankfurt došlo je do kvara na sustavu za izvlačenje zakrilaca zrakoplova Airbus 320 na nebu iznad Frankfurta.

U zrakoplovu je bilo 98 putnika i pet članova posade, a zbog kvara podignuta je pripravnost u njemačkoj zračnoj luci, na pistu su izašla vatrogasna i vozila hitne pomoći, ali potrebe za intervencijom, prvenstveno zbog prisebnosti posade i putnika koji su slušali upute, nije bilo, piše Slobodna Dalmacija.

‘Prema dostupnim informacijama došlo je do tehničkog kvara, otkazao je sustav za izvlačenje zakrilaca’, kazao je direktor Agencije za istraživanje zrakoplovnih nesreća Dinko Vodanović potvrdivši da su poznati slučajevi u svijetu kada je zbog takvog kvara bilo nesreća.

Vodanović je pohvalio posudu koja je poštivala procedure, reagirala pravodobno i zatražila slijetanje na dužu pistu u Frankfurtu.

U Croatia Airlinesu priznaju da je na Airbusu 320 došlo do kvara, ali i dodaju da je sigurnost posade i putnika nije bila ugrožena te se posada striktno pridržavala procedura u ovakvim situacijama.

Prema riječima glasnogovornika CA Davora Janušića ovakav događaj prema međunarodnim standardima smatra se tehničkim, a ne prisilnim slijetanjem.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...