Prvi kontakti s Indonezijom uspostavljeni, čekaju se poslovi

Na Indonezijsko-hrvatskom gospodarskom forumu, što je održan uz sjednicu Mješovitog hrvatsko-indonezijskog odbora za gospodarsku i tehničku suradnju, u Džakarti dio izaslanstva činili su i kapetan Joško Jurin, član uprave Tankerske plovidbe Zadar te Emil Bilić, ravnatelj Luke uprave Zadar.

Gospodarskom forumu prisustvovalo je 11 hrvatskih tvrtki, predstavnici nekoliko ministarstava i državnih agencija. Na plenarnom dijelu gospodarskog foruma govornici su izrazili interes za unapređenje sveukupne gospodarske suradnje između dviju zemalja te podržali daljnje jačanje bilateralnih gospodarskih odnosa.

Individualni sastanci predstavnika hrvatskih i indonezijskih tvrtki prethodili su, i nastavili se dan nakon održavanja foruma, pa su se tako predstavnici luka i lučkih uprava susreli s predstavnicima indonezijskog ministarstva prometa te posjetili obližnje luke.

– Posao nije gotov dok se ne izvrši, a kontakti su odrađeni. Posao i kontakti Tankerske plovidbe dio su šireg pitanja posla s Hrvatskom i ovdašnjim lukama, koji se ne može niti ostvariti niti definirati u kratkom roku, kazao je Jurin, koji je predstavljao Tankersku plovidbu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...