U zemlji nezaposlenih Zavod za zapošljavanje traži 46 radnika

U bilo kojem gradu, slike na burzama su slične. U ovom trenutku na jedno slobodno radno mjesto dolazi 40 nezaposlenih. Vijest da upravo Zavod za zapošljavanje traži 46 novih radnika, mnoge je iznenadila.

U ovom trenutku nezaposleno je 359.686 ljudi, a nudi se 8.848 slobodnih radnih mjesta. Procjenjuje se da će na svaki od 46 oglasa za posao u Zavodu za zapošljavanje stići i do stotinu prijava.

Iz Zavoda za zapošljavanje odgovorili su tek priopćenjem što će raditi novi zaposlenici: 20 će biti zaposleno u Centrima za informiranje i savjetovanje o karijeri, 14 kao zamjene zbog dugotrajnog bolovanja i rodiljnog dopusta, a 12 stiže na upražnjena radna mjesta zbog odlaska u mirovinu ili zapošljavanja u drugim poduzećima.

Da je nezadovoljan radom Zavoda za zapošljavanje, već je poručio i ministar rada ali novo zapošljavanje nije htio komentirati.

Na Institutu za javne financije kažu – to je sasvim logično jer Zavod ima i sve veće zadaće.

“Niti je Zavod kriv za visoku nezaposlenost, Zavod ne stvara prostor za zapošljavanje, to prije svega stvara privatni sektor, uloga Vlade i države je da stvara preduvjete za poslovanje privatnog sektora”, rekao je Predrag Bejaković.

Jesu li na nova radna mjesta mogli preraspodjeliti postojeće zaposlenike ili primjerice višak iz Zavoda za mirovinsko, nitko nije objasnio. Nezaposleni pak čekaju samo jedno – da se maknu s burze ili u ovom slučaju da se tamo zaposle!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...