Wi-Fi u automobilima

Audi je kupcima svojih vozila omogućio zanimljivu uslugu Wi-Fi hotspota, rađenu u suradnji s T-Mobileom. Riječ je o Audi Connect Wi-Fi hotspotu koji putnicima omogućuje povezivanje na Internet tijekom vožnje te pristup vijestima, vremenskoj prognozi, Google Earthu i Google Voice Local Searchu putem integriranih aplikacija unutar Audijevih LCD ekrana u vozilima.

Povezivanje na takvu lokalnu Wi-Fi mrežu istovremeno može ostvariti najviše osam uređaja (tableti, smartfoni), a sustav se na Internet povezuje T-Mobileovom 3G mobilnom mrežom. Kupci novih automobila za uslugu moraju izdvajati 15 dolara mjesečno, odnosno jednokratno 450 dolara za pretplatu na 30 mjeseci uz prvih šest mjeseci besplatnog korištenja.

Za ostale postoji opcija mjesečne naknade od 30 dolara za pristup Internetu, dok je podatkovni promet bez limita uz ograničenja kao i za korisnike smartfona – T-Mobile zadržava pravo limitiranja usluge onima s izuzetno velikim prometom. Usluga je za sada dostupna samo u SAD-u, no Audi planira implementaciju i na druga tržišta te cilj od milijun automobila s pristupom Internetu diljem svijeta do 2015. godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...