Na današnji dan Riva pobijedila na Euroviziji

Malo je događaja u životu čovjeka za koje će u bilo koje doba dana ili noći znati reći gdje je bio i što je radio. U životu jednog grada peti svibnja 1989. godine uzrokovao je to da njegovi građani znaju gdje su bili i što su radili na taj datum. Riva, pop grupa iz Zadra, postala je pobjednik Pjesme Eurovizije! Bilo je to točno na današnji dan, odnosno večer, u švicarskoj Lausannei.

Riva je kao predstavnica Televizije Zagreb na Jugoviziji u Novom Sadu izborila nastup na Pjesmi Eurovizije. S pjesmom “Rock Me Baby” za koju je glazbu napisao Rajko Dujmić, a tekst Stevo Cvikić osvojila je 1. mjesto na Pjesmi Eurovizije, s ukupno 137 bodova. To je ujedno i jedina pobjeda Jugoslavije, ali i hrvatskih predstavnika na eurovizijskom natjecanju. Iste godine Riva predstavlja Euroviziju u Americi, te na festivalu Distant Accords Award u Nashvillu osvaja 4. mjesto.

Članovi Rive tada su bili Emilija Kokić, Dalibor Musap, Nenad Nakić, Zvonimir Zrilić i Boško Colić.

Ta petorka je “krivac” za slavlje, otvaranje šampanjca i plesanje pred televizorima u Zadru i okolici, a pjesma “Rock Me Baby” bila je hit ljeta desetljeća na izmaku i za koje nismo znali da će biti posljednje mirno i sretno ljeto prije tmurnih devedesetih.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...